Langham Corallian Classic Cuvée

Langham Corallian Classic Cuvée

Mosserande

Mosserande

Producent
Langham wine estate, Dorset England 
Årgång
NV, Basvin: 79% 2020, 21% restvin
Alkoholhalt
12 % 
Sockerhalt
1,5 g/l
Storlek
750 ml
Beskrivning
Ett ljust vin med toner av guld i färgen och små fina bubblor.
Druvor
88% Chardonnay, 6% Pinot Noir och 6% Pinot Meunier
Doft
I doften hittar vi nyklippt gräs, ostronskal och mogna äpplen.
Smakbeskrivning
Detta vin återspeglar den välkomna värmen från basårets turbulenta sommar samtidigt som det uttrycker den karaktär vi söker i Corallian – fokus, sälta och elegans. Doften har vilda noter av gorse och havtorn med aprikostårta och kanderad apelsin, fylligt och elegant med inslag av alphonso mango, parfymerad quince, cederträ och citronskal.
Passar till
Ett vin som passar alla tillfällen, dricks lika bra på egen hand eller till  fiskrätter. Perfekt nu men kan lagras minst 3 år.
Vinifikation
Alla druvor till detta vin kommer från vår enda plats på landsbygden i Dorset. Vingården Crawthorne består av 12 hektar planterade till Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier och ligger på en skyddad sydsluttning på 80-100 meter över havet. Jorden består av en grund lerjord, innehållande flinta, över djup kritkrita. Druvorna till basårgången plockades i oktober 2020 och pressades försiktigt i hela klasar. Pressfraktioner separerades noggrant och lämnades för att naturligt sätta sig i 24 timmar. Primär jäsning, med inhemska jästar, ägde rum i en kombination av rostfria ståltankar och använda ekfat, följt av fullständig malolaktisk jäsning. Efter 7 månaders élevage buteljerades den slutliga blandningen, komplett med reservvin från våra 4000 L betongtankar, och fick lagras på fällning i minst 14 månader. Vid degorgering fick vinet 1,5 g/l dosage och lagrades i minst 3 månader under kork.
Pris
439 sek
Beställ
Artikelnummer
781290 
Hemsida

PREUSSWINE

Preuss International AB
Smedsgränd 9
753 20 Uppsala
Org.nr: 556811-4432

© Preusswine. All rights reserved. (GDPR)