Langham Culver Classic Cuvée

Langham Culver Classic Cuvée

Mosserande

Mosserande

Producent
Langham wine estate, Dorset England
Årgång
NV,  Basvin 2020, 77% , Reserv vin: 23%
Alkoholhalt
12 %
Sockerhalt
2,0 g/l
Storlek
75 cl
Beskrivning
Vi strävar efter att Culver, vår pinot-dominerande Classic Cuvée, ska vara mer rik och bred i karaktär än Corallian, dess chardonnay-dominerande motsvarighet. Denna skillnad framhävs i de varma årgångsvinerna 2020, med klarröda körsbär, tranbär och äppelblomma i doften och svartpeppar och cola i smakerna. En blek guldfärg med en ström av fina bubblor. Både fräsch och komplex.
Druvor
65% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 10% Pinot Meunier,
Doft
I aromerna hittar vi  röda äpplen, plommon, jordgubbsyoghurt och rostat bröd.
Färg
Blek guldfärg
Smakbeskrivning
I paletten har en fin mousse med fruktträdgårdar och stenfruktsmaker, härlig syra och en fina toner av havssalt med lång avslutning.
Passar till
Ett vin som passar alla tillfällen, avnjutes lika bra på egen hand, passar utmärkt till kött och rökt ost. Perfekt nu eller ålder i upp till 3 år.
Vinifikation
Druvorna till årgången plockades i oktober 2020 och pressades försiktigt i hela klasar. Pressfraktioner separerades noggrant och lämnades för att naturligt sätta sig i 24 timmar. Primär jäsning, med inhemska jästar, ägde rum i en kombination av rostfria ståltankar och använda ekfat, följt av fullständig malolaktisk jäsning. Efter 7 månaders élevage buteljerades den slutliga blandningen, komplett med reservvin från våra 4000 L betongtankar, och fick lagras på fällning i minst 14 månader. Vid degorgering fick vinet 2 g/l dosage och lagrades i minst 3 månader på flaska.
Pris
439 sek
Beställ
Artikelnummer
78475
Hemsida

PREUSSWINE

Preuss International AB
Smedsgränd 9
753 20 Uppsala
Org.nr: 556811-4432

© Preusswine. All rights reserved. (GDPR)